Pečené kurča na kapuste
1 kurča
1 kg kyslej kapusty
zemiaky
olej, bylinková soľ
grilovacie korenie
1 kg kyslej kapusty
zemiaky
olej, bylinková soľ
grilovacie korenie
Kurča naporcujeme na kúsky (môže byť ľubovoľne veľké, pri pečení sa to stratí) osolíme bylinkovou soľou a posypeme grilovacím korením.
Dno zapekacej misy alebo pekáča potrieme olejom. Očistené zemiaky postrúhame na hrubšom strúhadle (ako jablká), osolíme a dáme na dno pekáča. Na zemiaky dáme vrstvu kapusty a navrch rozložíme porcie kurčaťa.
Zakryté pečieme podľa potreby pri 200°C, kým to nezačne neodolateľne voňať, a kým mäso nechytí opečený odtieň.
Zemiaky sa trocha prichytia na pekáč a sú veľmi chutné, preto aby nič nezostalo, treba ich vybrať lyžicou alebo niečím podobným.
Doba prípravy: Dno zapekacej misy alebo pekáča potrieme olejom. Očistené zemiaky postrúhame na hrubšom strúhadle (ako jablká), osolíme a dáme na dno pekáča. Na zemiaky dáme vrstvu kapusty a navrch rozložíme porcie kurčaťa.
Zakryté pečieme podľa potreby pri 200°C, kým to nezačne neodolateľne voňať, a kým mäso nechytí opečený odtieň.
Zemiaky sa trocha prichytia na pekáč a sú veľmi chutné, preto aby nič nezostalo, treba ich vybrať lyžicou alebo niečím podobným.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára