Voňavé kurča
5 kuracích stehien
zemiaky
zeler, mrkva
2 strúčiky cesnaku
maslo, olivový olej
čerstvý rozmarín alebo sušený
cca 100 ml bieleho vína
soľ, grilovacie a gyros korenie, mletá rasca
zemiaky
zeler, mrkva
2 strúčiky cesnaku
maslo, olivový olej
čerstvý rozmarín alebo sušený
cca 100 ml bieleho vína
soľ, grilovacie a gyros korenie, mletá rasca
Na plech dáme pokrájané surové zemiaky ktoré trochu posolíme, pridáme zeler a mrkvu pokrájané na kocky.
Prelisovaný cesnak zmiešame so soľou a s ostatnými koreninami, touto zmesou potrieme kuracie stehná a poukladáme ich na zeleninu. Na každé stehno položíme kúsok masla a čerstvého rozmarínu. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a podlejeme vínom. Plech prikryjeme alobalom a pečieme pri 220°C 45 min. Potom zložíme alobal a ešte chvíľu zapekáme.
Doba prípravy: Prelisovaný cesnak zmiešame so soľou a s ostatnými koreninami, touto zmesou potrieme kuracie stehná a poukladáme ich na zeleninu. Na každé stehno položíme kúsok masla a čerstvého rozmarínu. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a podlejeme vínom. Plech prikryjeme alobalom a pečieme pri 220°C 45 min. Potom zložíme alobal a ešte chvíľu zapekáme.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára