Zemiaková polievka s bryndzou
300 g zemiakov alebo mrvenička
50 g masla
1 cibuľa
200 g bryndze
1 dl mlieka
kôpor, mletá červená paprika
1 lyžica hladkej múky, soľ
50 g masla
1 cibuľa
200 g bryndze
1 dl mlieka
kôpor, mletá červená paprika
1 lyžica hladkej múky, soľ
Cibuľu pokrájame na drobno a speníme na masle. Pridáme sladkú červenú papriku a zalejeme 1 litrom vody, osolíme, pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky a uvaríme ich domäkka. Pred dovarením pridáme bryndzu rozhabarkovanú v mlieku s hladkou múkou, vlejeme do polievky a ešte spolu varíme 5 minút. Pred podávaním pridáme posekaný kôpor.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára