Karfiolové krokety
500 g karfiolu
250 g šampiňónov
1 žemľa
mlieko
1 vajce
strúhanka, soľ
mleté čierne korenie
majorán
petržlenová vňať
olej na vyprážanie
250 g šampiňónov
1 žemľa
mlieko
1 vajce
strúhanka, soľ
mleté čierne korenie
majorán
petržlenová vňať
olej na vyprážanie
Karfiol rozoberieme na malé ružičky, uvaríme v slanej vode a scedíme. Uvarený karfiol popučíme vidličkou. Šampiňóny očistíme, nadrobno ich pokrájame a podusíme na oleji.
Žemľu namočíme do mlieka, roztlačíme ju a spolu so šampiňónmi pridáme ku karfiolu. Vajce rozšľaháme so soľou, korením i majoránom a vylejeme na karfiol. Všetko spolu dobre zmiešame.
Zo zmesi tvarujeme valčeky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme.
Podávame s uvarenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Doba prípravy: Žemľu namočíme do mlieka, roztlačíme ju a spolu so šampiňónmi pridáme ku karfiolu. Vajce rozšľaháme so soľou, korením i majoránom a vylejeme na karfiol. Všetko spolu dobre zmiešame.
Zo zmesi tvarujeme valčeky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme.
Podávame s uvarenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára