Maďarská slepačia polievka
1 sliepka
150 g suchej fazule
2 - 3 mrkvy
1/2 menšieho kalerábu
150 g hlávkovej kapusty
soľ, mleté čierne korenie
1 bobkový list
5 plátkov sušených húb
petržlenová vňať
150 g suchej fazule
2 - 3 mrkvy
1/2 menšieho kalerábu
150 g hlávkovej kapusty
soľ, mleté čierne korenie
1 bobkový list
5 plátkov sušených húb
petržlenová vňať
Očistenú a umytú sliepku dáme spolu s vopred namočenou fazuľou do hrnca, zalejeme 2 l vody, osolíme, okoreníme a na miernom ohni varíme asi pol hodiny.
Zeleninu očistíme, umyjeme a spolu s celou hlávkou kapusty, namočenými hubami a bobkovým listom pridáme do polievky. Varíme, kým mäso nezmäkne.
Uvarenú sliepku vyberieme, vykostíme a rozkrájame, Polievku scedíme, zeleninu pokrájame na menšie kúsky. Do každej porcie dáme kúsky mäsa i zeleniny, uvarené širšie rezance a posypeme ju posekanou vňaťou.
Doba prípravy: Zeleninu očistíme, umyjeme a spolu s celou hlávkou kapusty, namočenými hubami a bobkovým listom pridáme do polievky. Varíme, kým mäso nezmäkne.
Uvarenú sliepku vyberieme, vykostíme a rozkrájame, Polievku scedíme, zeleninu pokrájame na menšie kúsky. Do každej porcie dáme kúsky mäsa i zeleniny, uvarené širšie rezance a posypeme ju posekanou vňaťou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára