Vianočné super kurča
1 veľké kurča
soľ, mleté čierne korenie
2 dl suchého bieleho vína
5 lyžíc medu, šťavu z 1 citróna
1 a ½ lyžičky mletej rasce
3 strúčiky cesnaku
olej na vymastenie pekáča
soľ, mleté čierne korenie
2 dl suchého bieleho vína
5 lyžíc medu, šťavu z 1 citróna
1 a ½ lyžičky mletej rasce
3 strúčiky cesnaku
olej na vymastenie pekáča
Kurča umyjeme, osušíme, posolíme, okoreníme a dáme na vymastený pekáč. Z medu, citrónovej šťavy, pretlačeného cesnaku a rasce vymiešame pastu, ktorou potrieme kurča a vo vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Potom kurča znova potrieme pastou, prilejeme víno a pečieme v rúre ďalej asi hodinu. Počas pečenia kurča naďalej potierame pastou a polievame výpekom, až je krásne zlatočervené. Podávame s ryžou, ale môžeme aj s rôzne pripravenými zemiakmi alebo šalátom.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára