Výborná kapustnica
250 g údeného mäsa
400 g kyslej kapusty aj so šťavou
50 g cibule
1 strúčik cesnaku
1 lyžica mletej červenej papriky
30 g hladkej múky, soľ, maslo
400 g kyslej kapusty aj so šťavou
50 g cibule
1 strúčik cesnaku
1 lyžica mletej červenej papriky
30 g hladkej múky, soľ, maslo
Údené mäso umyjeme a dáme variť do 1 litra horúcej vody. Asi po hodine pridáme pokrájanú kyslú kapustu aj so šťavou, nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a všetko spolu uvaríme domäkka.
Maslo roztopíme, pridáme mletú papriku a múku, takto urobenú zásmažku dáme do polievky, zamiešame, podľa chuti osolíme a ešte krátko povaríme.
Údené mäso z kapustnice vyberieme a pokrájame ho na malé kúsky, ktoré vložíme späť do polievky.
Doba prípravy: Maslo roztopíme, pridáme mletú papriku a múku, takto urobenú zásmažku dáme do polievky, zamiešame, podľa chuti osolíme a ešte krátko povaríme.
Údené mäso z kapustnice vyberieme a pokrájame ho na malé kúsky, ktoré vložíme späť do polievky.
Dobrá rada: Kapusta nebude pri varení zapáchať, ak do vriacej vody pridáme kocku cukru. Namiesto masla môžeme použiť 200 ml sladkej smotany, v ktorej rozhabarkujeme múku a vlejeme do polievky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára