Holandský šalát
200 g mäkkej salámy
100 g tvrdého syra (Eidam)
3 vajcia
150 ml kečupu
150 ml kyslej smotany
2 zemiaky uvarené v šupke
soľ, mleté čierne korenie
worcesterská, sójová a čili omáčka
petržlenová vňať
100 g tvrdého syra (Eidam)
3 vajcia
150 ml kečupu
150 ml kyslej smotany
2 zemiaky uvarené v šupke
soľ, mleté čierne korenie
worcesterská, sójová a čili omáčka
petržlenová vňať
Salámu nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a spolu so syrom postrúhame. Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladnuté postrúhame alebo posekáme. Kečup zmiešame so soľou, smotanou, korením a podľa chuti worcesterskou, sójovou a čili omáčkou. Pripravenú salámu, zemiaky a vajcia zmiešame, pridáme ochutený kečup a dobre premiešame.
Šalát dáme do chladu a pred podávaním ho ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou a kolieskami vajíčka.
Podávame s chlebom alebo s pečivom.
Doba prípravy: Šalát dáme do chladu a pred podávaním ho ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou a kolieskami vajíčka.
Podávame s chlebom alebo s pečivom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára