Fazuľová polievka s paradajkovým pretlakom
200 g suchej fazule
1 malá cibuľa
100 g paradajkového pretlaku
100 g zemiakov
1 lyžica hladkej múky
olej, soľ, mleté čierne korenie
1 malá cibuľa
100 g paradajkového pretlaku
100 g zemiakov
1 lyžica hladkej múky
olej, soľ, mleté čierne korenie
Suchú fazuľu deň vopred namočíme do 2 l vody.
Fazuľu dáme variť aj s vodou, v ktorej bola namočená. K fazuli dáme variť celú cibuľu a paradajkový pretlak. Varíme takmer domäkka. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a spolu varíme domäkka. Z malého množstva oleja a múky pripravíme tmavšiu zápražku, rozriedime trochou vody z polievky, vlejeme do hrnca a krátko povaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame s tmavým chlebom alebo pečivom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Fazuľu dáme variť aj s vodou, v ktorej bola namočená. K fazuli dáme variť celú cibuľu a paradajkový pretlak. Varíme takmer domäkka. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a spolu varíme domäkka. Z malého množstva oleja a múky pripravíme tmavšiu zápražku, rozriedime trochou vody z polievky, vlejeme do hrnca a krátko povaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame s tmavým chlebom alebo pečivom. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Jednoduchá fazuľová polievka, do ktorej môžeme dať variť klobásu, údené mäso, prípadne tesne pred dovarením vložiť párky pokrájané na kolieska.
Suchú fazuľu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára