Spišské bryndzové pirohy
400 g polohrubej múky
1 vajce
soľ
voda
Plnka:
250 g bryndze
2 lyžice kyslej smotany
1/2 lyžičky pažítky
1 vajce
podľa chuti osolíme
150 ml kyslej smotany
300 g údenej slaniny
1 vajce
soľ
voda
Plnka:
250 g bryndze
2 lyžice kyslej smotany
1/2 lyžičky pažítky
1 vajce
podľa chuti osolíme
150 ml kyslej smotany
300 g údenej slaniny
Múku zmiešame so soľou, pridáme vajce, vodu a vypracujeme cesto ako na rezance. Necháme ho chvíľu odležať.
Pripravíme si plnku: Bryndzu vymiešame s trochou soli (podľa chuti), pridáme vajce, kyslú smotanu a pažítku pokrájanú nadrobno.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm, povykrajujeme kolieska, na každé koliesko do stredu dáme plnku, v polovici prehneme a okraje dobre pritlačíme vidličkou.
Pirohy varíme asi 8 - 10 minút (podľa veľkosti) v osolenej vode.
Pirohy podávame poliate kyslou smotanou a posypeme oškvarkami z údenej slaniny.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pripravíme si plnku: Bryndzu vymiešame s trochou soli (podľa chuti), pridáme vajce, kyslú smotanu a pažítku pokrájanú nadrobno.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm, povykrajujeme kolieska, na každé koliesko do stredu dáme plnku, v polovici prehneme a okraje dobre pritlačíme vidličkou.
Pirohy varíme asi 8 - 10 minút (podľa veľkosti) v osolenej vode.
Pirohy podávame poliate kyslou smotanou a posypeme oškvarkami z údenej slaniny.
Prajem dobrú chuť!
Tip: Tieto pirohy na zmenu môžeme uvariť aj s tvarohovou plnkou, ktorú si pripravíme takto: uvarené zemiaky a tvaroh pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme nadrobno pokrájanú a opraženú cibuľu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podávame poliate maslom a kyslou smotanou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára