Mäsové guľky s hráškom
500 g mletého mäsa
1 vajce
hrsť jemných ovsených vločiek (alebo 1 namočené staršie pečivo)
soľ, mleté čierne korenie
olej, strúhanka na obaľovanie
Na omáčku:
1 paradajkový pretlak (alebo pyré)
3 olúpané paradajky
250 g čerstvý alebo mrazený hrášok
1 cibuľa
soľ, mleté čierne korenie
olej
hladkú múku na zahustenie
1 vajce
hrsť jemných ovsených vločiek (alebo 1 namočené staršie pečivo)
soľ, mleté čierne korenie
olej, strúhanka na obaľovanie
Na omáčku:
1 paradajkový pretlak (alebo pyré)
3 olúpané paradajky
250 g čerstvý alebo mrazený hrášok
1 cibuľa
soľ, mleté čierne korenie
olej
hladkú múku na zahustenie
Mleté mäso (môže byť bravčové alebo zmes s hovädzím) dôkladne vymiešame s vajíčkom, ovsenými vločkami alebo namočeným pečivom. Ochutíme soľou, korením, opäť dobre premiešame a z hotovej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme v horúcom oleji dozlatista.
Pripravíme si omáčku: Na oleji dozlatista speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme olúpané paradajky pokrájané nadrobno a podusíme. Prilejeme rozriedený pretlak (pyré), pridáme hrášok, vyprážané mäsové guľky a ešte asi 20 minút spolu podusíme. Podľa potreby zahustíme múkou, ochutíme a podávame s varenými zemiakmi.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára