Rizoto na bielom víne
ryža
1 cibuľa
zeler, mrkva, petržlen
olivový olej, maslo
cca 50 ml bieleho vína
zeleninový vývar, soľ
1 cibuľa
zeler, mrkva, petržlen
olivový olej, maslo
cca 50 ml bieleho vína
zeleninový vývar, soľ
Cibuľu pokrájame na drobno, zeler, mrkvu, petržlen očistíme, pokrájame na kocky a opražíme na olivovom oleji s maslom. Pridáme premytú ryžu, opražíme do sklovita, osolíme a zalejeme vínom. Zľahka premiešame a keď víno trochu vsiakne do ryže, pridáme zeleninový vývar a varíme domäkka.
Ryžu naservírujeme na tanier a môžeme ozdobiť strúhaným Eidamom alebo parmezánom.
Želám dobrú chuť!
Doba prípravy: Ryžu naservírujeme na tanier a môžeme ozdobiť strúhaným Eidamom alebo parmezánom.
Želám dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára