Kysnuté kapustové buchty
300 g hladkej múky
300 g polohrubej múky
1 kocka droždia
4 lyžičky cukru
1 lyžička soli
1 dl oleja
1 vajce
2,5 ml mlieka
Plnka:
1 väčšia hlávka bielej kapusty
olej
mleté čierne korenie
soľ, cukor
mletá škorica
300 g polohrubej múky
1 kocka droždia
4 lyžičky cukru
1 lyžička soli
1 dl oleja
1 vajce
2,5 ml mlieka
Plnka:
1 väčšia hlávka bielej kapusty
olej
mleté čierne korenie
soľ, cukor
mletá škorica
Plnka: Do hrnca dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, soľ, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou.
Keď je kapusta trochu podusená pridáme korenie, škoricu a cukor (podľa chuti) a dusíme bez pokrievky do mäkka až sa voda neodparí (ak treba počas varenia podlievame). Dusenú kapustu necháme vychladnúť.
Cesto: Z droždia, trochu cukru a vlažného mlieka, necháme vykysnúť kvások.
Múky zmiešame so soľou, pridáme cukor, vajce, kvások a vymiesime tuhšie cesto. Keď je cesto takmer vymiesené pridáme olej a domiesime. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a pokrájame na štvorčeky, ktoré plníme vychladnutou dusenou kapustou. Urobíme buchtičky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Každú buchtičku potrieme z boku a aj z vrchu olejom. Vrch buchtičiek popicháme vidličkou a necháme ešte chvíľu kysnúť.
Pečieme pri 170°C cca 40 minút.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára