Brokolica a karfiol s tvarohovou majonézou
500 g brokolice
500 g karfiolu
250 g jemného tvarohu
220 ml majonézy
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
pažítka, soľ
smotana alebo mlieko na rozriedenie majonézy (podľa potreby)
500 g karfiolu
250 g jemného tvarohu
220 ml majonézy
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
pažítka, soľ
smotana alebo mlieko na rozriedenie majonézy (podľa potreby)
Brokolicu a karfiol umyjeme. Rozoberieme na ružičky a uvaríme každé zvlášť v osolenej vode domäkka, ale tak, aby ružičky zostali vcelku a nerozvarili sa. Uvarenú zeleninu vyberieme (najlepšie sitom) a necháme odkvapkať.
Do majonézy pridáme prelisovaný cesnak, tvaroh, cibuľu nakrájanú nadrobno, podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, pažítku tiež nakrájame nadrobno a podľa potreby pridáme smotanu alebo mlieko. Všetko dôkladne premiešame a polejeme pripravenú brokolicu s karfiolom.
Podávame samostatne alebo výborne to chutí s varenými zemiakmi posypanými najemno posekanou petržlenovou vňaťou.
Doba prípravy: Do majonézy pridáme prelisovaný cesnak, tvaroh, cibuľu nakrájanú nadrobno, podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, pažítku tiež nakrájame nadrobno a podľa potreby pridáme smotanu alebo mlieko. Všetko dôkladne premiešame a polejeme pripravenú brokolicu s karfiolom.
Podávame samostatne alebo výborne to chutí s varenými zemiakmi posypanými najemno posekanou petržlenovou vňaťou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára