Kuracie prsia s hroznom
700 g kuracích pŕs
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
vegeta
mletá červená paprika
hladká múka, olej
3 menšie cibule
500 g hrozna
350 ml sladkej smotany
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
vegeta
mletá červená paprika
hladká múka, olej
3 menšie cibule
500 g hrozna
350 ml sladkej smotany
soľ
Kuracie prsia nakrájame na plátky, jemne naklepeme, posypeme mletým čiernym korením, grilovacím korením a vegetou. Pripravené mäso obalíme v hladkej múke zmiešanej s červenou paprikou a v panvici na horúcom oleji prudko opečieme z oboch strán. Opečené rezne odložíme na teplé miesto.
Na panvici zohrejeme trochu oleja a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobule hrozna rozkrojené na polovičky a chvíľu podusíme. V smotane rozmiešame 1 PL hladkej múky a zalejeme na udusené hrozno. Ešte krátko povaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hotovou omáčkou polievame opečené kuracie rezne a podávame so zeleninovou ryžou.
Doba prípravy: Na panvici zohrejeme trochu oleja a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobule hrozna rozkrojené na polovičky a chvíľu podusíme. V smotane rozmiešame 1 PL hladkej múky a zalejeme na udusené hrozno. Ešte krátko povaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hotovou omáčkou polievame opečené kuracie rezne a podávame so zeleninovou ryžou.
Poznámka: Na tanieri si môžeme omáčku pokvapkať citrónovou šťavou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára