Špagety s brokolicovou zmesou
1 balík špagiet
250 g šampiňónov
1 väčšiu hlávku brokolice
1 cibuľa, olej
250 ml kyslej smotany
1 strúčik cesnaku, soľ
vegeta a oregano podľa chuti
250 g šampiňónov
1 väčšiu hlávku brokolice
1 cibuľa, olej
250 ml kyslej smotany
1 strúčik cesnaku, soľ
vegeta a oregano podľa chuti
Na oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme očistené, pokrájané šampiňóny, podlejeme trochou vody a udusíme domäkka.
Umytú brokolicu rozoberieme po ružičkách, stonky ošúpeme, pokrájame na kolieska alebo kocky a uvaríme v slanej vode domäkka, brokolicové ružičky len sparíme a všetko pridáme k šampiňónom. Premiešame a všetko spolu ešte podusíme, zatrepeme kyslou smotanou, dochutíme soľou, oreganom, pretlačeným cesnakom a vegetou.
Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Potom ich scedíme, horúce dáme na taniere a polejeme ich tiež horúcou brokolicovo - šampiňónovou zmesou.
Doba prípravy: Umytú brokolicu rozoberieme po ružičkách, stonky ošúpeme, pokrájame na kolieska alebo kocky a uvaríme v slanej vode domäkka, brokolicové ružičky len sparíme a všetko pridáme k šampiňónom. Premiešame a všetko spolu ešte podusíme, zatrepeme kyslou smotanou, dochutíme soľou, oreganom, pretlačeným cesnakom a vegetou.
Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Potom ich scedíme, horúce dáme na taniere a polejeme ich tiež horúcou brokolicovo - šampiňónovou zmesou.
Poznámka: Na obmenu receptu namiesto šampiňónov môžeme do brokolicovej zmesi podusiť rôznu zeleninu napr. mrkvu, kaleráb, petržlen, hrášok. Ak chceme mať jedlo sýtejšie posypeme strúhaným syrom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára