Pangassius v zeleninovo-smotanovej perinke
600 g pangassia
7 väčších zemiakov
2 väčšie mrkvy
pór
360 ml kyslej smotany
150 g tvrdého syra
pažítka, kôpor, soľ
mleté čierne korenie
korenie na ryby, maslo
grilovacie korenie, vegeta, drvená rasca
7 väčších zemiakov
2 väčšie mrkvy
pór
360 ml kyslej smotany
150 g tvrdého syra
pažítka, kôpor, soľ
mleté čierne korenie
korenie na ryby, maslo
grilovacie korenie, vegeta, drvená rasca
Filety z pangassia umyjeme a necháme odkvapkať.
Zapekaciu misu (alebo pekáč) vymastíme maslom a poukladáme do nej očistené zemiaky nakrájané na kolieska, trochu osolíme a posypeme grilovacím korením.
Mrkvu a pór očistíme, pokrájame na kolieska. V panvici rozpustíme maslo, pridáme zeleninu, posypeme vegetou, chvíľu podusíme a rozložíme na zemiaky.
Filety z pangassia ochutíme korením na ryby, posypeme rascou a poukladáme na podusenú zeleninu. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme asi 15 minút. Zatiaľ si vymiešame pikantnú omáčku z kyslej smotany, posekanej pažítky, kôpru, mletého čierneho korenia a zo soli. Omáčkou zalejeme rybu a rovnomerne posypeme strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry a už pri miernejšej teplote (140°C) pečieme asi 40 až 45 minút.
Doba prípravy: Zapekaciu misu (alebo pekáč) vymastíme maslom a poukladáme do nej očistené zemiaky nakrájané na kolieska, trochu osolíme a posypeme grilovacím korením.
Mrkvu a pór očistíme, pokrájame na kolieska. V panvici rozpustíme maslo, pridáme zeleninu, posypeme vegetou, chvíľu podusíme a rozložíme na zemiaky.
Filety z pangassia ochutíme korením na ryby, posypeme rascou a poukladáme na podusenú zeleninu. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme asi 15 minút. Zatiaľ si vymiešame pikantnú omáčku z kyslej smotany, posekanej pažítky, kôpru, mletého čierneho korenia a zo soli. Omáčkou zalejeme rybu a rovnomerne posypeme strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry a už pri miernejšej teplote (140°C) pečieme asi 40 až 45 minút.
Poznámka: Ak je syr slaný, tak omáčku nesolíme.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára