Pečené zemiaky so slaninkou
12 rovnako veľkých surových zemiakov
100 g anglickej alebo oravskej slaninky
2 menšie cibule
100 g strúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie, olej
100 g anglickej alebo oravskej slaninky
2 menšie cibule
100 g strúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie, olej
Zemiaky dobre umyjeme, osušíme, nakrojíme (2 až 3 zárezy) tak, aby každý držal pohromade. Vznikne akoby harmonika, do zárezov striedavo vložíme plátok slaninky a koliesko očistenej cibule. Takto naplnené zemiaky osolíme, okoreníme, dáme na trochu vymastený pekáč, uložené zemiaky po vrchu pokvapkáme olejom, pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Keď sú zemiaky mäkké posypeme ich strúhaným syrom a dáme zapiecť až sa syr roztopí. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi alebo pokvapkáme kečupom.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára