Zapekané bryndzové zemiaky
1 kg zemiakov uvarených v šupe
500 g bryndze
4 veľké cibule
200 ml kyslej smotany
2 - 3 PL sladkej smotany
olivový olej, maslo, soľ
pažítka
dochucovadlo Dobrota
500 g bryndze
4 veľké cibule
200 ml kyslej smotany
2 - 3 PL sladkej smotany
olivový olej, maslo, soľ
pažítka
dochucovadlo Dobrota
Uvarené zemiaky ošúpeme, pretlačíme, cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na oleji dozlatista. Zemiaky zmiešame s 2/3 opraženej cibule a pažítkou, ochutíme Dobrotou a premiešame.
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, pridáme 2 PL sladkej smotany a znova premiešame.
Zapekaciu misu vytrieme maslom, dáme vrstvu zemiakov, vrstvu bryndze a zvyšok opraženej cibule. Pečieme cca 15 minút pri teplote 200°C. Dobrú chuť!
Doba prípravy: Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, pridáme 2 PL sladkej smotany a znova premiešame.
Zapekaciu misu vytrieme maslom, dáme vrstvu zemiakov, vrstvu bryndze a zvyšok opraženej cibule. Pečieme cca 15 minút pri teplote 200°C. Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára