Zemiakovo-mrkvová polievka
300 g zemiakov
150 g mrkvy
150 g čínskej kapusty
1 zeleninový bujón
1 lyžica olivového oleja
soľ, mleté biele korenie
petržlenová vňať
150 g mrkvy
150 g čínskej kapusty
1 zeleninový bujón
1 lyžica olivového oleja
soľ, mleté biele korenie
petržlenová vňať
Do hrnca dáme očistenú mrkvu nakrájanú na kocky, nalejeme asi 2 litre vody, pridáme zeleninový bujón a necháme variť. Keď je mrkva takmer uvarená, pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a chvíľu povaríme. Nakoniec do polievky vsypeme čínsku kapustu nakrájanú na štvorčeky alebo rezančeky a všetko spolu uvaríme domäkka. Polievku pred podávaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Doba prípravy: Poznámka: Na obmenu mrkvovej polievky si pripravíme takto: Na lyžici olivového oleja popražíme 1 cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme 500 g očistenej a umytej mrkvy nakrájanej na hranolčeky, 50 g karfiolu, trochu rasce, soli a spolu podusíme. Potom zalejeme 1 litrom vody, prikryjeme a varíme domäkka. Polievku zmixujeme, vrátime do hrnca a ak je veľmi hustá, pridáme trochu vriacej vody. Nakoniec do polievky vmiešame 1 šálku uvarenej ryže alebo ovsených vločiek. Na tanieri môžeme ozdobiť štipkou opraženej celej rasce.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára