Švédsky tvarohový koláč
2 šálky polohrubej múky (1 šálka cca 220 ml)
1 šálka jemného kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
Plnka:
750 g hrudkového tvarohu
3 vajcia
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
strúhaná citrónová kôra z 1 citróna
250 g masla
1 šálka jemného kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
Plnka:
750 g hrudkového tvarohu
3 vajcia
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
strúhaná citrónová kôra z 1 citróna
250 g masla
Múku zmiešame s práškom do pečiva a kryštálovým cukrom, čím vznikne sypká zmes, z ktorej polovicu rovnomerne nasypeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na to rovnomerne navrstvíme tvarohovú plnku, všetky suroviny dobre zmiešame okrem masla.
Na tvarohovú plnku dáme zvyšok sypkej múčnej zmesi. Na celý vrch poukladáme tesne vedľa seba nakrájané maslo na tenké plátky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 - 45 minút.
Koláč treba sledovať, keď je povrch zlatkastý až hnedý, tak je koláč upečený.
Poznámka: Do tvarohovej plnky môžeme pridať hrozienka namočené v troche rumu.
Uvedené množstvo ingrediencií na tento koláč je na menší plech alebo tortovú formu veľkosť 27 cm.
Upečený koláč pomocou papiera vyberieme z plechu, položíme ho na mriežku a necháme vychladnúť, aby sa nezaparil.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára