Bravčové na paprike
600 g bravčového mäsa zo stehna alebo pliecka
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
2 - 3 strúčiky cesnaku
3 cibule
1 bobkový list
1 lyžica mletej červenej papriky
1 lyžica octu
1 lyžička kryštálového cukru
3 - 4 paradajky
250 ml mäsového bujónu
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
2 - 3 strúčiky cesnaku
3 cibule
1 bobkový list
1 lyžica mletej červenej papriky
1 lyžica octu
1 lyžička kryštálového cukru
3 - 4 paradajky
250 ml mäsového bujónu
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Na rozohriatom olivovom oleji speníme jednu cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme mäso a za stáleho miešania ho opražíme, osolíme a okoreníme. Pridáme pretlačený cesnak, zvyšnú cibuľu nakrájanú na drobno, bobkový list, ocot, cukor, mletú papriku a za stáleho miešania krátko popražíme. Zalejeme horúcim bujónom a pri miernej teplote dusíme domäkka. Keď máme mäso mäkké, pridáme nakrájané paradajky a chvíľu podusíme.
Podávame s opekanými zemiakmi a čerstvým zeleninovým šalátom.
Doba prípravy: Podávame s opekanými zemiakmi a čerstvým zeleninovým šalátom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára