Kuracie prsia na cibuli
500 g kuracích pŕs
soľ, olej
2 - 3 cibule
250 ml sladkej smotany
1 lyžička grilovacieho korenia
2 lyžice francúzskej horčice
soľ, olej
2 - 3 cibule
250 ml sladkej smotany
1 lyžička grilovacieho korenia
2 lyžice francúzskej horčice
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne, ktoré jemne naklepeme, osolíme a na rozohriatom oleji ich prudko opečieme z oboch strán. Opečené rezne preložíme do pekáča, posypeme cibuľou nakrájanou nadrobno a zalejeme smotanou rozšľahanou so soľou (nemusí byť), grilovacím korením a francúzskou horčicou.
Pekáč zakryjeme alobalom, dáme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 45 minút. Potom pekáč odkryjeme a zapekáme doružova.
Podávame s opekanými zemiakmi.
Doba prípravy: Pekáč zakryjeme alobalom, dáme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 45 minút. Potom pekáč odkryjeme a zapekáme doružova.
Podávame s opekanými zemiakmi.
3 komentárov:
Mária, žiaden tvoj recept nikdy nesklamal (a moje baby vedia byť kritické), z vďaky posielam ocenenie (na mojom blogu).
Janka, veľmi ma teší, že moje recepty, tvojej rodine chutia. Ďakujem.
Dnes som tuto jednoduchu dobrotku robila. Pouzila som masko z kuracich stehien a miesto grilovacieho mlete cierne korenie a sladku mletu papriku. Je to velmi dobre, dakujem za recept :)
Zverejnenie komentára