Losos v zeleninovej omáčke
500 g filet lososa bez kože
2 väčšie mrkvy
2 väčšie petržleny
1 menší zeler
1 citrón
300 ml suchého bieleho vína
soľ, kari korenie
mleté čierne korenie
maslo
2 väčšie mrkvy
2 väčšie petržleny
1 menší zeler
1 citrón
300 ml suchého bieleho vína
soľ, kari korenie
mleté čierne korenie
maslo
Filety lososa nakrájame na porcie, ktoré mierne osolíme.
Pripravíme si nálev, v ktorom budeme lososa variť.
Do väčšieho hrnca vložíme ošúpaný na plátky nakrájaný citrón, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler nakrájaný na malé kocky. Zalejeme suchým bielym vínom a rovnakým množstvom vody, prípadne aj viac, vždy v rovnakom pomere 1:1. Osolíme, okoreníme a varíme, kým zelenina nie je mäkká. Do nálevu vložíme porcie lososa a povaríme ho 5 - 7 minút. Losos je hotový, vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.
Vývar so zeleninou zmixujeme, vmiešame kúsok masla a dochutíme soľou, vegetou, korením a trochou cukru.
Vzniknutou omáčkou prelejeme porcie lososa a podávame so zemiakovým pyré a ľadovým šalátom.
Takto pripravený losos je jemný a šťavnatý.
Doba prípravy: Pripravíme si nálev, v ktorom budeme lososa variť.
Do väčšieho hrnca vložíme ošúpaný na plátky nakrájaný citrón, na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler nakrájaný na malé kocky. Zalejeme suchým bielym vínom a rovnakým množstvom vody, prípadne aj viac, vždy v rovnakom pomere 1:1. Osolíme, okoreníme a varíme, kým zelenina nie je mäkká. Do nálevu vložíme porcie lososa a povaríme ho 5 - 7 minút. Losos je hotový, vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.
Vývar so zeleninou zmixujeme, vmiešame kúsok masla a dochutíme soľou, vegetou, korením a trochou cukru.
Vzniknutou omáčkou prelejeme porcie lososa a podávame so zemiakovým pyré a ľadovým šalátom.
Takto pripravený losos je jemný a šťavnatý.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára