Plnené oriešky a rožky
300 g hladkej múky
300 g hrubej múky
250 g Palmarin (izbovej teploty)
200 g práškového cukru
220 g mletých orechov
1 vajce (izbovej teploty)
1 žĺtok (izbovej teploty)
1 vanilínový cukor
1 lyžička kakaa
na obaľovanie práškový a vanilínový cukor
Krém:
4 vajcia
200 g jemného kryštálového cukru
200 g masla (izbovej teploty)
300 g hrubej múky
250 g Palmarin (izbovej teploty)
200 g práškového cukru
220 g mletých orechov
1 vajce (izbovej teploty)
1 žĺtok (izbovej teploty)
1 vanilínový cukor
1 lyžička kakaa
na obaľovanie práškový a vanilínový cukor
Krém:
4 vajcia
200 g jemného kryštálového cukru
200 g masla (izbovej teploty)
Múky a kakao preosejeme, premiešame, pridáme orechy zmiešané s práškovým a vanilínovým cukrom, na kúsky nakrájaný Palmarin, vajíčko, žĺtok a na doske vypracujeme hladké, vláčne cesto.
Do formičiek na oriešky a rožky vtlačíme kúsok cesta a v strede urobíme malú jamku na krém. Naplnené formičky poukladáme na plech a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme cca 15 minút (dávame pozor, aby nám neprihoreli). Hneď po upečení oriešky a rožky vyberáme z formičiek a necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a potom ich nad parou vyšľaháme dohusta. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a spojíme ho s vychladnutou vajíčkovou zmesou.
Oriešky a rožky natierame krémom a po dva spájame. Nakoniec ich obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Oriešky a rožky sú lepšie, keď ich necháme 2 - 3 dni v chlade odležať.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára