Bryndzové zemiaky
zemiaky
bryndza
tvrdý syr
soľ, drvená rasca
jarná cibuľka
bryndza
tvrdý syr
soľ, drvená rasca
jarná cibuľka
Zemiaky umyjeme, osušíme a celé položíme na suchý plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180- 190°C a pečieme asi hodinu. Potom ich prekrojíme a trochu z nich vydlabeme. Striedku roztlačíme vidličkou, osolíme a ochutíme drvenou rascou. Zmiešame s bryndzou, postrúhaným syrom a nasekanou jarnou cibuľkou. Plnku vložíme do zemiakov a dáme do vyhriatej rúry na 200°C zapiecť.
Podávame s acidofilným mliekom. Želám dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame s acidofilným mliekom. Želám dobrú chuť!
Poznámka: Ak potrebujeme ušetriť čas, zemiaky namiesto pečenia v rúre uvaríme v šupke asi 15 minút.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára