Nepečený broskyňový koláč
160 g piškót
120 g masla
Plnka:
500 g jemného tvarohu
práškový cukor podľa chuti
2 vanilínové cukry
150 g bieleho jogurtu
6 plátkov želatíny
1 kg zrelých broskýň
10 g žltého želé
120 g masla
Plnka:
500 g jemného tvarohu
práškový cukor podľa chuti
2 vanilínové cukry
150 g bieleho jogurtu
6 plátkov želatíny
1 kg zrelých broskýň
10 g žltého želé
Piškóty najemno pomelieme, pridáme zmäknuté maslo a spracujeme na hladké cesto. Cesto rovnomerne roztlačíme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Odložíme na 30 minút do chladničky.
Medzitým si pripravíme plnku: Jemný tvaroh vymiešame s bielym jogurtom, vanilínovým a práškovým cukrom. Potom vmiešame podľa návodu napučanú želatínu a spolu premiešame.
Broskyne očistíme a pokrájame.
Polovicu plnky rozotrieme na cesto, uložíme pokrájané broskyne, ktoré potrieme zvyšnou plnkou a odložíme na cca 60 minút do chladu.
Stuhnutý koláč nakoniec polejeme na povrchu tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu. Necháme stuhnúť (najlepšie cez noc) a pokrájame na kocky.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Medzitým si pripravíme plnku: Jemný tvaroh vymiešame s bielym jogurtom, vanilínovým a práškovým cukrom. Potom vmiešame podľa návodu napučanú želatínu a spolu premiešame.
Broskyne očistíme a pokrájame.
Polovicu plnky rozotrieme na cesto, uložíme pokrájané broskyne, ktoré potrieme zvyšnou plnkou a odložíme na cca 60 minút do chladu.
Stuhnutý koláč nakoniec polejeme na povrchu tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu. Necháme stuhnúť (najlepšie cez noc) a pokrájame na kocky.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára