Likérová bábovka
5 vajec
200 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
125 g polohrubej múky
125 g jemného kukuričného škrobu
150 ml vaječného likéru
150 ml oleja
1 prášok do pečiva
200 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
125 g polohrubej múky
125 g jemného kukuričného škrobu
150 ml vaječného likéru
150 ml oleja
1 prášok do pečiva
Z 5 bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej hmoty postupne vmiešame striedavo olej, vaječný likér, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričný škrob. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme cca 50 - 55 minút.
Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Žĺtky, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej hmoty postupne vmiešame striedavo olej, vaječný likér, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričný škrob. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme cca 50 - 55 minút.
Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára