Jablkový nákyp
1 kg jabĺk
2 PL práškového cukru
1 škoricový cukor
1 ČL mletej škorice
50 g hrozienok
Cesto:
50 g masla
1 vanilínový cukor
1 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 vajce
200 ml mlieka
80 g hrubej múky
1 prášok do pečiva
2 PL práškového cukru
1 škoricový cukor
1 ČL mletej škorice
50 g hrozienok
Cesto:
50 g masla
1 vanilínový cukor
1 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 vajce
200 ml mlieka
80 g hrubej múky
1 prášok do pečiva
Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, posypeme škoricou, škoricovým cukrom a ochutíme práškovým cukrom podľa kyslosti jabĺk, pridáme hrozienka, ktoré sme vopred namočili do trochu rumu. Dôkladne premiešame. Jablkovú zmes rozložíme na dno zapekacej misy natretej maslom.
Pripravíme si cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok rozmiešaný v mlieku a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielka.
Cesto vylejeme na jablká v zapekacej mise a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 40 - 45 minút.
Vychladnutý nákyp otočíme jablkami nahor a môžeme posypať škoricovým alebo práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pripravíme si cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok rozmiešaný v mlieku a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielka.
Cesto vylejeme na jablká v zapekacej mise a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 40 - 45 minút.
Vychladnutý nákyp otočíme jablkami nahor a môžeme posypať škoricovým alebo práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára