Kuracina so zelenými fazuľkami a horčicovou omáčkou
600 g kuracích pŕs
grilovacie a gyros korenie
soľ
olivový olej
cca 1 kg zelených fazuľových strukov
maslo
Horčicová omáčka:
maslo
1 PL hladkej múky
250 ml smotany na šľahanie
3 PL pomarančovej šťavy
1 ČL medu
2 ČL francúzskej horčice
1 - 2 PL kremžskej horčice
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
grilovacie a gyros korenie
soľ
olivový olej
cca 1 kg zelených fazuľových strukov
maslo
Horčicová omáčka:
maslo
1 PL hladkej múky
250 ml smotany na šľahanie
3 PL pomarančovej šťavy
1 ČL medu
2 ČL francúzskej horčice
1 - 2 PL kremžskej horčice
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Navrchu urobíme tri zárezy, aby sa pri pečení mäso veľmi nestiahlo. Osolíme a nahrubo okoreníme grilovacím a gyros korením. Na malom množstve olivového oleja mäso prudko opečieme z obidvoch strán. Preložíme do pekáča podlejeme výpekom a trochou vody. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi 15 minút.
Fazuľové struky udusíme do polomäkka, vodu necháme odpariť, pridáme maslo, jemne osolíme a chvíľu restujeme.
Horčicová omáčka: Z masla a hladkej múky urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme smotanou. Pridáme pomarančovú šťavu, med, obidve horčice a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Ak je omáčka hustá zriedime ju trochou mlieka a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Vhodná príloha varené zemiaky alebo šalát z čerstvej zeleniny.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára