Sójový paprikáš s tofu haluškami
1 balenie sójových kociek
1 cibuľa
olivový olej
mletá červená paprika
1 červená a zelená paprika
drvená rasca, vegeta
sójová omáčka
mleté čierne korenie
3/4 šálky paradajkového pretlaku
200 ml sójového mlieka
1 - 2 PL hladkej múky
1 cibuľa
olivový olej
mletá červená paprika
1 červená a zelená paprika
drvená rasca, vegeta
sójová omáčka
mleté čierne korenie
3/4 šálky paradajkového pretlaku
200 ml sójového mlieka
1 - 2 PL hladkej múky
Sójové kocky pripravíme podľa návodu na obale. Scedíme a jemne vyžmýkame.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané papriky a restujeme do polomäkka. Potom pridáme sójové kocky, ktoré posypeme mletou červenou paprikou, drvenou rascou, premiešame a chvíľu spolu opekáme. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou. Nakoniec paprikáš zahustíme sójovým mliekom, v ktorom sme rozmiešali hladkú múku a ešte chvíľu povaríme. Dochutíme soľou, korením a vegetou.
Podávame s tofu haluškami.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané papriky a restujeme do polomäkka. Potom pridáme sójové kocky, ktoré posypeme mletou červenou paprikou, drvenou rascou, premiešame a chvíľu spolu opekáme. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou. Nakoniec paprikáš zahustíme sójovým mliekom, v ktorom sme rozmiešali hladkú múku a ešte chvíľu povaríme. Dochutíme soľou, korením a vegetou.
Podávame s tofu haluškami.
Prajem dobrú chuť!
Tofu halušky:
180 g údeného tofu
1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku
vetvička petržlenovej vňate
1 vajce, 1 PL olivového oleja
2 poháre hrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva
soľ, mleté čierne korenie
mlieko podľa potreby
180 g údeného tofu
1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku
vetvička petržlenovej vňate
1 vajce, 1 PL olivového oleja
2 poháre hrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva
soľ, mleté čierne korenie
mlieko podľa potreby
Údené tofu a cibuľu najemno postrúhame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, rozšľahané vajce, pretlačený cesnak a olej. Zasypeme preosiatou múkou zmiešanou s práškom do pečiva, soľou a korením. Premiešame a prilejeme toľko mlieka, aby sme vypracovali polotuhé cesto. Cesto pretláčame cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Halušky chvíľu povaríme a keď vyplávajú na povrch sú hotové. Potom scedíme, necháme odkvapkať a dáme do misky.
Poznámka: Tofu halušky môžeme podávať k zeleninovému leču alebo samostatne - na teplé halušky namrvíme 100 g hrudkového tvarohu, pridáme na kocky alebo rezance nakrájané 4 - 5 plátkov šunky, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Ozdobíme šalátom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára