Tekvicové madailóniky
1 menšia tekvica cca 1 kg
1 sáčok sójového granulátu
1 mrkva
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ, vegeta, mleté čierne korenie
drvená rasca, sójová omáčka
kari korenie, majorán
na zahustenie špaldová alebo hladká múka
olej1 sáčok sójového granulátu
1 mrkva
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ, vegeta, mleté čierne korenie
drvená rasca, sójová omáčka
kari korenie, majorán
na zahustenie špaldová alebo hladká múka
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a najemno postrúhame.
Sójový granulát vsypeme do misky, dáme naň postrúhanú tekvicu a necháme asi hodinu postáť. Keď granulát napučí, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, rozšľahané vajcia, pretlačený cesnak a podľa chuti ochutíme koreninami. Dôkladne premiešame a nakoniec podľa potreby zahustíme múkou.
V panvici rozohrejeme olej a lyžicou v ňom z cesta tvarujeme medailóniky hrubé asi 1 cm a vypražíme z obidvoch strán (ja som použila teflónovú dolkovú panvicu a medailóniky sa piekli na kvapke oleja).
Hotové natrieme tatárskou omáčkou s trochou kečupu alebo cesnakovým dipom. Vhodná príloha sú varené alebo pečené zemiaky. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Sójový granulát vsypeme do misky, dáme naň postrúhanú tekvicu a necháme asi hodinu postáť. Keď granulát napučí, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, rozšľahané vajcia, pretlačený cesnak a podľa chuti ochutíme koreninami. Dôkladne premiešame a nakoniec podľa potreby zahustíme múkou.
V panvici rozohrejeme olej a lyžicou v ňom z cesta tvarujeme medailóniky hrubé asi 1 cm a vypražíme z obidvoch strán (ja som použila teflónovú dolkovú panvicu a medailóniky sa piekli na kvapke oleja).
Hotové natrieme tatárskou omáčkou s trochou kečupu alebo cesnakovým dipom. Vhodná príloha sú varené alebo pečené zemiaky. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára