Kysnutý koláč s tvarohom a čučoriedkami
400 g pšeničnej celozrnnej múky
2 -3 PL krupicového cukru (podľa chuti)
200 ml mlieka
15 g droždia
1 vajce
7 PL oleja alebo 60 g masla
štipka soli
Plnka:
500 g jemného tvarohu
2 PL kyslej smotany
2 vanilínové cukry
4 - 6 PL krupicového cukru (podľa chuti)
2 vajcia
1 krémový prášok Zlatý klas
1 veľký pohár čučoriedkového kompótu
2 -3 PL krupicového cukru (podľa chuti)
200 ml mlieka
15 g droždia
1 vajce
7 PL oleja alebo 60 g masla
štipka soli
Plnka:
500 g jemného tvarohu
2 PL kyslej smotany
2 vanilínové cukry
4 - 6 PL krupicového cukru (podľa chuti)
2 vajcia
1 krémový prášok Zlatý klas
1 veľký pohár čučoriedkového kompótu
Čučoriedky scedíme a necháme odkvapkať.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme trochu cukru a droždie. Necháme vykysnúť kvások.
Do misky dáme múku, pridáme zvyšný cukor, štipku soli, vykysnutý kvások, olej a vajíčko. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, vanilínovým a krupicovým cukrom. Pridáme vajcia, krémový prášok Zlatý klas a dobre premiešame.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske a preložíme na veľký plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme jemne potreli olejom a okraje cesta zdvihneme. Na cesto dáme tvarohovú plnku, na ktorú rozložíme čučoriedky. Hotový koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 15 - 20 minút.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára