Zapekaná ryba s cviklou
500 - 600 g ryby bez kosti
soľ, grilovacie korenie
mleté čierne korenie
korenie na ryby
celozrnná múka
maslo a olivový olej
1 cvikla
1 jablko
6 - 7 PL tatárskej omáčky
1 žĺtok
2 - 3 PL strúhaného syra
nasekaná petržlenová vňať
soľ, grilovacie korenie
mleté čierne korenie
korenie na ryby
celozrnná múka
maslo a olivový olej
1 cvikla
1 jablko
6 - 7 PL tatárskej omáčky
1 žĺtok
2 - 3 PL strúhaného syra
nasekaná petržlenová vňať
Ryby nakrájame na porcie a obalíme v múke, do ktorej sme pridali soľ a ostatné koreniny. Obalené porcie rýb prudko opečieme z obidvoch strán na malom množstve olivového oleja a masla. Preložíme do pekáča a podlejeme výpekom.
Očistenú cviklu a jablko nahrubo nastrúhame a spolu dobre premiešame. Túto zmes rozložíme na každú porciu rýb v pekáči.
Tatársku omáčku zmiešame so žĺtkom, strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou (ak je zmes riedka, tak jemne zahustíme múkou). Podľa chuti osolíme a okoreníme. Takto pripravenú tatársku plnku navrstvíme na pripravené ryby s cviklou a jablkom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 20 - 25 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Doba prípravy: Očistenú cviklu a jablko nahrubo nastrúhame a spolu dobre premiešame. Túto zmes rozložíme na každú porciu rýb v pekáči.
Tatársku omáčku zmiešame so žĺtkom, strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou (ak je zmes riedka, tak jemne zahustíme múkou). Podľa chuti osolíme a okoreníme. Takto pripravenú tatársku plnku navrstvíme na pripravené ryby s cviklou a jablkom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 20 - 25 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára