Syrová nátierka s chrenom a tymianom
100 g najemno strúhaného syra
1 ČL čerstvo nastrúhaného chrenu
2 PL masla
2 trojuholníky topeného syra
2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
1 ČL citrónovej šťavy
petržlenová vňať
pár lístkov čerstvého tymianu alebo štipka sušeného
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
1 ČL čerstvo nastrúhaného chrenu
2 PL masla
2 trojuholníky topeného syra
2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
1 ČL citrónovej šťavy
petržlenová vňať
pár lístkov čerstvého tymianu alebo štipka sušeného
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Všetky ingrediencie (okrem chrenu a byliniek) dáme do misky a ponorným mixérom zmixujeme na hladkú hmotu. Na záver jemne primiešame najemno nastrúhaný chren, petržlenovú vňať a tymian. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Natrieme na celozrnný chlieb alebo pečivo a obložíme čerstvou zeleninou.
Výborná na raňajky, desiatu a aj lákavá na olovrant a večeru.
Do nátierky namiesto chrenu môžeme dať pretlačený strúčik cesnaku, nadrobno nasekanú hydinovú šunku a aj bylinky zvolíme podľa chuti. Takto si nátierku pripravíme s príchuťou alebo bez a niet nad domácu výrobu.
Dobrú chuť!
Doba prípravy: Natrieme na celozrnný chlieb alebo pečivo a obložíme čerstvou zeleninou.
Výborná na raňajky, desiatu a aj lákavá na olovrant a večeru.
Do nátierky namiesto chrenu môžeme dať pretlačený strúčik cesnaku, nadrobno nasekanú hydinovú šunku a aj bylinky zvolíme podľa chuti. Takto si nátierku pripravíme s príchuťou alebo bez a niet nad domácu výrobu.
Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára