Filety zo zubáča s chrenovou omáčkou
600 - 700 g filiet zubáča
soľ, grilovacie korenie
korenie na ryby
citrónová šťava
olivový olej a maslo
Na šalát z červenej repy:
2 - 3 väčšie červené repy
soľ, rasca
1 - 2 PL trstinového cukru
2 menšie červené cibule
100 ml suchého červeného vína
3 PL červeného vínneho octu
soľ, grilovacie korenie
korenie na ryby
citrónová šťava
olivový olej a maslo
Na šalát z červenej repy:
2 - 3 väčšie červené repy
soľ, rasca
1 - 2 PL trstinového cukru
2 menšie červené cibule
100 ml suchého červeného vína
3 PL červeného vínneho octu
Na chrenovú omáčku: 2 - 3 PL čerstvo nastrúhaného chrenu cca 150 ml smotany na šľahanie (33%) petržlenová vňať, soľ, mleté biele korenie | Pečené zemiaky: 7 - 9 stredne veľkých zemiakov olivový olej, maslo soľ, rasca a korenie na americké zemiaky |
Príprava šalátu z červenej repy: Ošúpanú červenú repu uvaríme do polomäkka s trochou rasce v osolenej vode asi 30 - 40 minút. Potom scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na kocky. V panvici skaramelizujeme cukor a pridáme nadrobno nakrájané cibule. Krátko restujeme a podlejeme červeným vínnym octom a červeným vínom. Za stáleho miešania tekutinu zredukujeme, pridáme nakrájanú červenú repu a opäť za stáleho miešania necháme prehriať. Osolíme, okoreníme a odstavíme.
Príprava ryby: Filety ryby umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť. Potom osolíme a posypeme grilovacím korením a korením na ryby. V panvici ohrejeme trochu oleja, pridáme kúsok masla a ochutené ryby prudko opečieme z obidvoch strán. Odložíme na teplé miesto.
Príprava chrenovej omáčky: Výpek z rýb precedíme cez sitko do druhej panvice. Prilejeme smotanu, pridáme najemno strúhaný chren a za stáleho miešania necháme zovrieť a zredukujeme na polovicu. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, premiešame a odstavíme.
Pečené zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na kocky a rozložíme do vymasteného pekáča. Osolíme, posypeme rascou a korením na americké zemiaky. Pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Nakoniec poukladáme plátky masla a vo vyhriatej rúre na 220°C pečieme domäkka 25 - 30 minút. Sem, tam potrasieme pekáčom, aby sa zemiaky neprilepili na spodok. Pozor, nepodlievame vodou!
Servírovanie:
Doprostred taniera dáme šalát z červenej repy a okolo pečené zemiaky. Filety zo zubáča položíme navrch a prelejeme chrenovou omáčkou. Super mňamka na dobrý obed a prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Príprava ryby: Filety ryby umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odstáť. Potom osolíme a posypeme grilovacím korením a korením na ryby. V panvici ohrejeme trochu oleja, pridáme kúsok masla a ochutené ryby prudko opečieme z obidvoch strán. Odložíme na teplé miesto.
Príprava chrenovej omáčky: Výpek z rýb precedíme cez sitko do druhej panvice. Prilejeme smotanu, pridáme najemno strúhaný chren a za stáleho miešania necháme zovrieť a zredukujeme na polovicu. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, premiešame a odstavíme.
Pečené zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na kocky a rozložíme do vymasteného pekáča. Osolíme, posypeme rascou a korením na americké zemiaky. Pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Nakoniec poukladáme plátky masla a vo vyhriatej rúre na 220°C pečieme domäkka 25 - 30 minút. Sem, tam potrasieme pekáčom, aby sa zemiaky neprilepili na spodok. Pozor, nepodlievame vodou!
Servírovanie:
Doprostred taniera dáme šalát z červenej repy a okolo pečené zemiaky. Filety zo zubáča položíme navrch a prelejeme chrenovou omáčkou. Super mňamka na dobrý obed a prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto zubáča môžeme použiť vykostené filety pstruha, kapra, lososa, jesetera...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára