Broskyňový koláč so snehom
280 g špaldovej múky
1 prášok do pečiva
10 g stéviového cukru (podľa chuti)
limetková kôra
100 g masla
4 žĺtky
100 ml mlieka
4 - 5 broskýň
Sneh:
4 bielky
3 PL trstinového cukru
štipka soli
2 - 3 hrste mandľových lupienkov
1 prášok do pečiva
10 g stéviového cukru (podľa chuti)
limetková kôra
100 g masla
4 žĺtky
100 ml mlieka
4 - 5 broskýň
Sneh:
4 bielky
3 PL trstinového cukru
štipka soli
2 - 3 hrste mandľových lupienkov
Muku preosejeme s práškom do pečiva do hlbšej misy. Pridáme stéviový cukor, najemno nastrúhanú limetkovú kôru a dobre premiešame. Pridáme žĺtky, maslo a mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozotrieme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie.
Broskyne umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kocky a rozložíme ich na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a necháme zapiecť 15 minút.
Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, štipky soli a cukru.
Na takmer upečený koláč po ovocí rozotrieme sneh a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme späť do rúry a dopečieme cca 15 minút.
Rýchla ovocná maškrta ku kávičke. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára