Treska na hrozienkach
750 g tmavej tresky
morská soľ
2 PL hladkej špaldovej múky
3 bielky
mletá rasca
bazalka, petržlenová vňať
2 - 3 hrste hrozienok
maslo, olivový olej
biele víno
morská soľ
2 PL hladkej špaldovej múky
3 bielky
mletá rasca
bazalka, petržlenová vňať
2 - 3 hrste hrozienok
maslo, olivový olej
biele víno
Porcie tresky umyjeme, dobre osušíme, osolíme, obalíme v múke a z obidvoch strán potrieme rozšľahanými bielkami. Uložíme ich do jemne olejom vymastenej zapekacej misy, štedro posypeme rascou a zmesou najemno nakrájaných byliniek. Obložíme plátkami masla a v rúre pri teplote 180°C zapekáme domäkka cca 20 - 25 minút. K takmer hotovej rybe vsypeme hrozienka, (ktoré sme predtým niekoľko hodín máčali vo víne), podlejeme vínom a dopečieme.
Podávame s varenými zemiakmi a rukolou (porcie ryby polejeme výpekom a pokvapkáme citrónovou šťavou).
Hotové jedlo je voňavé, chutné s jemnou sladkokyslou príchuťou a povrch ryby je príjemne chrumkavý. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame s varenými zemiakmi a rukolou (porcie ryby polejeme výpekom a pokvapkáme citrónovou šťavou).
Hotové jedlo je voňavé, chutné s jemnou sladkokyslou príchuťou a povrch ryby je príjemne chrumkavý. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára