Trojfarebný pšenový krém
100 g pšena
300 ml vody
250 g hustého bieleho jogurtu
1 ČL stévie alebo iného cukru
1 - 2 ČL kakaa
1 - 2 ČL marmelády
300 ml vody
250 g hustého bieleho jogurtu
1 ČL stévie alebo iného cukru
1 - 2 ČL kakaa
1 - 2 ČL marmelády
Pšeno preberieme od prípadných nečistôt, premyjeme 3krát vriacou vodou, aby sme odstránili horkosť. Takto sparené pšeno prepláchneme studenou vodou. Vložíme do hrnca, pridáme vodu, osladíme podľa chuti a varíme domäkka. Uvarené pšeno ak treba scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme na sitku odkvapkať a vychladnúť.
Vychladnuté pšeno dáme do misky, pridáme jogurt a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na hladkú kašu. Pšenovú kašu rozdelíme na 3 časti. Jednu časť necháme bielu, do druhej zamiešame preosiate kakao a do tretej primiešame marmeládu.
Do pohárov na spodok najprv dáme bielu časť krému, potom kakaovú a navrch dáme marmeládovú časť krému.
Podávame na raňajky, prípadne ako chutný a zdravý dezert. Do krému podľa chuti môžeme pridať rôzne ovocie alebo orechy. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Vychladnuté pšeno dáme do misky, pridáme jogurt a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na hladkú kašu. Pšenovú kašu rozdelíme na 3 časti. Jednu časť necháme bielu, do druhej zamiešame preosiate kakao a do tretej primiešame marmeládu.
Do pohárov na spodok najprv dáme bielu časť krému, potom kakaovú a navrch dáme marmeládovú časť krému.
Podávame na raňajky, prípadne ako chutný a zdravý dezert. Do krému podľa chuti môžeme pridať rôzne ovocie alebo orechy. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára