Jednoduché jablkové rezy
400 g hladkej špaldovej múky
16 g stéviového cukru
1 prášok do pečiva
200 g masla (izbovej teploty)
2 vajcia (izbovej teploty)
Plnka:
cca 2 kg jabĺk
1 škoricový cukor
1 ČL medu
1 ČL mletej škorice (podľa chuti)
3 - 4 hrste mletých vlašských orechov
2 - 3 PL trstinového cukru (podľa chuti)
16 g stéviového cukru
1 prášok do pečiva
200 g masla (izbovej teploty)
2 vajcia (izbovej teploty)
Plnka:
cca 2 kg jabĺk
1 škoricový cukor
1 ČL medu
1 ČL mletej škorice (podľa chuti)
3 - 4 hrste mletých vlašských orechov
2 - 3 PL trstinového cukru (podľa chuti)
Najprv na cesto zmiešame suché suroviny, potom zľahka zapracujeme zmäknuté maslo, pridáme vajíčka a vypracujeme hladké lesklé cesto. Vložíme do mikroténového sáčku a dáme na 1 hodinu do chladničky odstáť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Očistené jablká nahrubo nastrúhame (ak majú veľa šťavy jemne ich vyžmýkame a šťavu použijeme na osvieženie). Jablká preložíme do vhodnej nádoby ochutíme škoricovým a trstinovým cukrom, medom a škoricou. Za stáleho miešania na miernom ohni dusíme, kým sa neodparí všetka šťava. Odstavíme vmiešame mleté orechy a necháme dobre vychladnúť.
Odstáte cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Vyvaľkáme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne natrieme jablkovú plnku, ktorú prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom. Jemne popritláčame na plnku a popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 25 - 30 minút, kým koláč nie je ružovkastý.
Necháme vychladnúť a môžeme posypať stéviovým alebo práškovým cukrom.
Koláčik krásne vonia jablkami a orechmi. Je veľmi chutný a s dobrou kávičkou je to hotová mňamka:) Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára