Jednoduché kaiserky
135 g ražnej celozrnnej múky
1 ČL sódy bikarbóny
štipka cukru
cca 1 ČL morskej soli
80 - 90 g bieleho jogurtu (izbovej teploty)
3 ČL olivového oleja
rôzne semiačka (ľanové, slnečnicové, sezam..)
drvená rasca
cca 50 ml vlažnej vody
1 ČL sódy bikarbóny
štipka cukru
cca 1 ČL morskej soli
80 - 90 g bieleho jogurtu (izbovej teploty)
3 ČL olivového oleja
rôzne semiačka (ľanové, slnečnicové, sezam..)
drvená rasca
cca 50 ml vlažnej vody
Múku zmiešame so sódou bikarbónou, s cukrom, soľou, rascou a podľa chuti pridáme semiačka. Potom pridáme olej, jogurt a vodu prilievame postupne, lebo každá múka sa správa ináč. Vypracujeme nelepivé cesto, z ktorého je možné vytvoriť kaiserky. Kaiserky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich slanou vodou a posypeme semiačkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 185°C a pečieme cca 15 minút. Necháme vychladnúť a prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Poznámka: Z uvedených surovín mi vyšlo 6 malých kaiseriek, ak chceme väčšie kúsky cesto si zdvojnásobíme. Čo sa týka nekvaseného chlebového cesta, tak toto je môj prvý výtvor. Vzhľadovo nie sú ako z obchodu, ale chuťovo sú dobré, viem čo je v nich a hlavne sú domáce:))
0 komentárov:
Zverejnenie komentára