Ryba v balíčku
250 g filiet bielej ryby
morská bylinková soľ
korenie na ryby
trochu majoránu a tymianu
nastrúhaná kôra z 1/2 citróna
1 limetka
2 - 3 paradajky
1 červená paprika
3 PL olivového oleja
2 PL bieleho suchého vína
papier na pečenie a niť
morská bylinková soľ
korenie na ryby
trochu majoránu a tymianu
nastrúhaná kôra z 1/2 citróna
1 limetka
2 - 3 paradajky
1 červená paprika
3 PL olivového oleja
2 PL bieleho suchého vína
papier na pečenie a niť
Čerstvý majorán a tymian umyjeme, osušíme a lístočky nasekáme nadrobno. Bylinky zmiešame s citrónovou kôrou, olivovým olejom a jemne osolíme a okoreníme. Paradajky a limetku nakrájame na kolieska a papriku na prúžky.
Rybu umyjeme, osušíme, osolíme a posypeme korením na ryby.
Papier na pečenie obdĺžnikového tvaru preložíme na polovicu, potrieme olejom, poukladáme naň rybu, paradajky, limetku a papriku. Nakoniec všetko pokvapkáme bylinkovo-olejovou zmesou a vínom. Papier zaviažeme niťou do balíčka. Preložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 15 - 20 minút. Podávame so zeleninovým šalátom a s varenými zemiakmi.
Hotové jedlo je chutné, diétne a zdravé. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Rybu umyjeme, osušíme, osolíme a posypeme korením na ryby.
Papier na pečenie obdĺžnikového tvaru preložíme na polovicu, potrieme olejom, poukladáme naň rybu, paradajky, limetku a papriku. Nakoniec všetko pokvapkáme bylinkovo-olejovou zmesou a vínom. Papier zaviažeme niťou do balíčka. Preložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 15 - 20 minút. Podávame so zeleninovým šalátom a s varenými zemiakmi.
Hotové jedlo je chutné, diétne a zdravé. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Ak sa niekomu nechce zabávať s papierom na pečenie, jedlo sa dá pripraviť aj v zapekacej mise, ktorú prikryjeme vrchnákom alebo alobalom. K vínu môžete pridať trochu limetkovej alebo citrónovej šťavy. Recept je vhodný aj pre tých, čo chcú zhodiť nejaké kilo navyše (bez zemiakov).
0 komentárov:
Zverejnenie komentára