Kakaovo-orechové kolieska s karamelovým krémom
220 g celozrnnej pšeničnej múky jemne mletej
100 g masla (izbovej teploty)
80 g mletých vlašských orechov
100 g práškového cukru (podľa chuti)
1 ČL jedlej sódy bikarbóny
1 - 2 ČL kakaa
1 vajce (izbovej teploty)
Karamelový krém:
1 pudingový prášok s karamelovou príchuťou
250 ml mlieka
4 - 5 PL trstinového cukru (podľa chuti)
80 g masla (izbovej teploty)
100 g masla (izbovej teploty)
80 g mletých vlašských orechov
100 g práškového cukru (podľa chuti)
1 ČL jedlej sódy bikarbóny
1 - 2 ČL kakaa
1 vajce (izbovej teploty)
Karamelový krém:
1 pudingový prášok s karamelovou príchuťou
250 ml mlieka
4 - 5 PL trstinového cukru (podľa chuti)
80 g masla (izbovej teploty)
Múku zmiešame so sódou bikarbónou, práškovým cukrom, preosiatym kakaom, pridáme nakrájané maslo a spracujeme na mrveničku. Potom pridáme mleté orechy, vajíčko a vypracujeme hladké lesklé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočívať 30 minút. Potom cesto na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Kolieska poukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 10 - 12 minút. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si karamelový krém: V 100 ml mlieka dobre rozmiešame pudingový prášok. Vo zvyšnom mlieku rozpustíme cukor a dáme variť. Do vriaceho mlieka prilejeme rozmiešaný puding a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Hneď do horúcej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme na hladký krém. Necháme vychladnúť a občas premiešame.
Vychladnuté kolieska spájame karamelovým krémom. Hotové koláčiky posypeme práškovým cukrom alebo polejeme bielou čokoládovou polevou, prípadne potiahneme fondánom.
Prajem dobrú chuť!
Koláčiky sú veľmi chutné, krásne voňavé, príjemne sa rozplývajú na jazyku a vhodné na každú príležitosť.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára