Pohánka s hubami
500 ml pohánky
250 g hnedých šampiňónov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
zeleninový vývar
tymian a petržlenová vňať
250 g hnedých šampiňónov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
zeleninový vývar
tymian a petržlenová vňať
Pohánku dôkladne premyjeme studenou vodou a necháme na sitku odkvapkať.
Šampiňóny pokrájame na plátky.
Nadrobno nakrájanú cibuľu s plátkami cesnaku orestujeme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, ochutíme tymianom a opekáme takmer domäkka. Prisypeme pohánku a nasucho ju prehrejeme. Prilejeme toľko zeleninového vývaru, aby pohánka bola nad povrchom asi centimeter zaliata. Prikryjeme a varíme domäkka, kým do pohánky nevsiakne všetka tekutina. Počas varenia občas premiešame. Odstavíme ochutíme petržlenovou vňaťou, premiešame a necháme chvíľu odstáť.
Ozdobíme rukolou, nakrájanou paradajkou a podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Chutné a zdravé jedlo, ktoré ocenia hlavne tí, ktorí milujú pohánku.
Doba prípravy: Šampiňóny pokrájame na plátky.
Nadrobno nakrájanú cibuľu s plátkami cesnaku orestujeme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, ochutíme tymianom a opekáme takmer domäkka. Prisypeme pohánku a nasucho ju prehrejeme. Prilejeme toľko zeleninového vývaru, aby pohánka bola nad povrchom asi centimeter zaliata. Prikryjeme a varíme domäkka, kým do pohánky nevsiakne všetka tekutina. Počas varenia občas premiešame. Odstavíme ochutíme petržlenovou vňaťou, premiešame a necháme chvíľu odstáť.
Ozdobíme rukolou, nakrájanou paradajkou a podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Chutné a zdravé jedlo, ktoré ocenia hlavne tí, ktorí milujú pohánku.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára