Krehké maslové labky
120 g masla (izbovej teploty)
150 g jemného kukuričného škrobu
150 g hladkej špaldovej múky
1 ČL sódy bikarbóny
1 - 2 PL práškového cukru (podľa chuti)
strúhaná kôra z 1 citróna
1 vanilínový cukor
štipka soli
1 vajce (izbovej teploty)
lekvár alebo džem na spájanie
čokoládová poleva
150 g jemného kukuričného škrobu
150 g hladkej špaldovej múky
1 ČL sódy bikarbóny
1 - 2 PL práškového cukru (podľa chuti)
strúhaná kôra z 1 citróna
1 vanilínový cukor
štipka soli
1 vajce (izbovej teploty)
lekvár alebo džem na spájanie
čokoládová poleva
Múku, kukuričný škrob, práškový cukor a sódu bikarbónu preosejeme. Pridáme štipku soli, vanilínový cukor a premiešame. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, ktoré zapracujeme do múky, aby vznikla mrvenička. Nakoniec dáme vajíčko a vypracujeme hladké cesto. Do hladkého cesta zľahka zapracujeme citrónovú kôru, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť.
Potom z cesta odoberáme malé kúsky, ktoré vytvarujeme do guličky a následne stlačíme na malú placku. Vidličkou na jednej strane urobíme otlačok a labky uložíme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 7 - 10 minút.
Necháme vychladnúť. Labky na plochej strane potrieme lekvárom a spojíme. Neotlačenou stranou namočíme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Potom z cesta odoberáme malé kúsky, ktoré vytvarujeme do guličky a následne stlačíme na malú placku. Vidličkou na jednej strane urobíme otlačok a labky uložíme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 7 - 10 minút.
Necháme vychladnúť. Labky na plochej strane potrieme lekvárom a spojíme. Neotlačenou stranou namočíme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Sú veľmi chutné, príjemne sa rozplývajú na jazyku a s dobrou kávičkou je to hotová mňamka:)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára