Pečený kapor v alobale
600 g filety z kapra
1 citrón, morská soľ
2 – 3 mrkvy
1 pór
korenie na ryby
2 – 3 PL masla
petržlenová vňať, kôpor
alobal, olivový olej na potretie
1 citrón, morská soľ
2 – 3 mrkvy
1 pór
korenie na ryby
2 – 3 PL masla
petržlenová vňať, kôpor
alobal, olivový olej na potretie
Rybie filety nakrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať. Potom ich osolíme, okoreníme a poukladáme na dostatočné veľké kusy alobalu, ktorý sme potreli olejom. Mrkvu ošúpeme, umyjeme, nahrubo postrúhame, pridáme na tenké kolieska nakrájaný pór a dôkladne premiešame. Zeleninovú zmes rozdelíme na porcie ryby. Nakoniec obložíme kúskami masla, posypeme petržlenovou vňaťou, kôprom (môže byť aj sušený) a dôkladne zabalíme do alobalu, aby nevytiekla šťava. Poukladáme na plech, vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi 25 minút podľa potreby. Treba dávať pozor, aby z ryby neostala kaša! Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
Na blížiace sa vianočné sviatky, keď rozvoniava najkrajšia večera v roku si môžete pripraviť toto chutné a zdravé jedlo:)
Poznámka: Rybu v alobale môžeme piecť aj s rôznou zeleninou – paradajkami, paprikou, cuketou, prípadne so šampiňónmi a syrom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára