Špenátové halušky s tvarohom
1 kg očistených zemiakov
cca 200 g ražnej celozrnnej múky jemne mletej
1 ČL sušeného cesnaku
125 g čerstvého špenátu
morská soľ, mleté čierne korenie
250 g hrudkovitého tvarohu
cca 200 g ražnej celozrnnej múky jemne mletej
1 ČL sušeného cesnaku
125 g čerstvého špenátu
morská soľ, mleté čierne korenie
250 g hrudkovitého tvarohu
Lístky špenátu umyjeme, osušíme a rozmixujeme takmer na kašu.
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme rozmixovaný špenát, podľa potreby pridávame preosiatu múku a vymiešame polotuhšie cesto. Ochutíme sušeným cesnakom, soľou a korením.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme ju a dáme do nej lyžicu oleja. Do vriacej vody cesto pretláčame cez sitko na halušky a varíme 7 - 10 minút, kým halušky nevyplávajú na povrch. Vyberieme, prepláchneme vodou, dáme ich do vhodnej nádoby, pokvapkáme olejom, pridáme tvaroh (alebo bryndzu) a zľahka premiešame.
Podávame s acidofilným mliekom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme rozmixovaný špenát, podľa potreby pridávame preosiatu múku a vymiešame polotuhšie cesto. Ochutíme sušeným cesnakom, soľou a korením.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, osolíme ju a dáme do nej lyžicu oleja. Do vriacej vody cesto pretláčame cez sitko na halušky a varíme 7 - 10 minút, kým halušky nevyplávajú na povrch. Vyberieme, prepláchneme vodou, dáme ich do vhodnej nádoby, pokvapkáme olejom, pridáme tvaroh (alebo bryndzu) a zľahka premiešame.
Podávame s acidofilným mliekom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára