Rizoto s tekvicou
500 g hnedej ryže
olivový olej
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 menšie mrkvy
cca 250 - 300 g tekvice
teplý zeleninový vývar
morská soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca
mletý sušený rozmarín
6 PL smotany na šľahanie
čerstvý kôpor a petržlenová vňať
olivový olej
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 menšie mrkvy
cca 250 - 300 g tekvice
teplý zeleninový vývar
morská soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca
mletý sušený rozmarín
6 PL smotany na šľahanie
čerstvý kôpor a petržlenová vňať
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, tenké plátky cesnaku a chvíľu opekáme. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, tekvicu (bez jadierok), ochutíme soľou, korením, posypeme mletým sušeným rozmarínom a rascou. Premiešame, podlejeme trochou vývaru a za občasného miešania chvíľu podusíme. Vsypeme premytú ryžu, ktorú dôkladne premiešame so zeleninou. Zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby ryža bola nad povrchom asi centimeter zaliata. Prikryjeme a na miernom ohni varíme domäkka. Pred koncom varenia, pridáme smotanu a varíme, kým do ryže nevsiakne všetká tekutina. Odstavíme a necháme chvíľu odpočívať.
Zatiaľ si nasekáme bylinky, ktoré vmiešame do rizota s tekvicou.
Podávame s ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zatiaľ si nasekáme bylinky, ktoré vmiešame do rizota s tekvicou.
Podávame s ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Jedlo je chutné, zdravé a ľahko stráviteľné.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára