Cibuľová polievka so syrovou bagetou
4 väčšie cibule
pór dlhý 15 - 20 cm
6 - 7 ks ružičkového kelu
olivový olej
2 l hovädzieho vývaru
350 - 400 ml suchého bieleho vína
mletá červená paprika
morská bylinková soľ
mletá rasca
garam masala
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
kurkuma
ghee, celozrnná bageta
strúhaný syr (eidam, gouda)
pór dlhý 15 - 20 cm
6 - 7 ks ružičkového kelu
olivový olej
2 l hovädzieho vývaru
350 - 400 ml suchého bieleho vína
mletá červená paprika
morská bylinková soľ
mletá rasca
garam masala
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
kurkuma
ghee, celozrnná bageta
strúhaný syr (eidam, gouda)
Cibuľu a pór nakrájame na stredne hrubé polkolieska a ružičkový kel nadrobno.
Na malom množstve olivového oleja najprv speníme cibuľu, pridáme pór, ružičkový kel a chvíľu restujeme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a zalejeme vínom, horúcim vývarom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a ochutíme zvyšnými koreninami (okrem kurkumy a petržlenovej vňate) a na miernom ohni varíme domäkka cca 15 - 20 minút. Odstavíme a dochutíme kurkumou a petržlenovou vňaťou.
Celozrnnú bageru nakrájame na kolieska, ktoré z obidvoch strán natrieme ghee-čkom. Poukladáme na suchý plech, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 3 - 4 minúty. Vyberieme z rúry a zapečené kolieska bagety posypeme najemno strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry a krátko zapečieme, kým sa syr nerozpustí.
Polievku naservírujeme do misiek a navrch položíme dve-tri kolieska syrovej bagety, ktoré dodajú polievke výraznú chuť. Nakoniec ešte posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na malom množstve olivového oleja najprv speníme cibuľu, pridáme pór, ružičkový kel a chvíľu restujeme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a zalejeme vínom, horúcim vývarom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a ochutíme zvyšnými koreninami (okrem kurkumy a petržlenovej vňate) a na miernom ohni varíme domäkka cca 15 - 20 minút. Odstavíme a dochutíme kurkumou a petržlenovou vňaťou.
Celozrnnú bageru nakrájame na kolieska, ktoré z obidvoch strán natrieme ghee-čkom. Poukladáme na suchý plech, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 3 - 4 minúty. Vyberieme z rúry a zapečené kolieska bagety posypeme najemno strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry a krátko zapečieme, kým sa syr nerozpustí.
Polievku naservírujeme do misiek a navrch položíme dve-tri kolieska syrovej bagety, ktoré dodajú polievke výraznú chuť. Nakoniec ešte posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára