Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 5. marca 2018

Cibuľová polievka so syrovou bagetou

Cibuľová polievka so syrovou bagetou - recept
4 väčšie cibule
pór dlhý 15 - 20 cm
6 - 7 ks ružičkového kelu
olivový olej
2 l hovädzieho vývaru
350 - 400 ml suchého bieleho vína
mletá červená paprika
morská bylinková soľ
mletá rasca
garam masala
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
kurkuma
ghee, celozrnná bageta
strúhaný syr (eidam, gouda)

Cibuľu a pór nakrájame na stredne hrubé polkolieska a ružičkový kel nadrobno.
Na malom množstve olivového oleja najprv speníme cibuľu, pridáme pór, ružičkový kel a chvíľu restujeme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a zalejeme vínom, horúcim vývarom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a ochutíme zvyšnými koreninami (okrem kurkumy a petržlenovej vňate) a na miernom ohni varíme domäkka cca 15 - 20 minút. Odstavíme a dochutíme kurkumou a petržlenovou vňaťou.

Celozrnnú bageru nakrájame na kolieska, ktoré z obidvoch strán natrieme ghee-čkom. Poukladáme na suchý plech, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 3 - 4 minúty. Vyberieme z rúry a zapečené kolieska bagety posypeme najemno strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry a krátko zapečieme, kým sa syr nerozpustí.

Polievku naservírujeme do misiek a navrch položíme dve-tri kolieska syrovej bagety, ktoré dodajú polievke výraznú chuť. Nakoniec ešte posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Cibuľová polievka so syrovou bagetou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore