Kuracie prsia so špenátovou plnkou
6 ks kuracích pŕs
morská soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie bez soli a glutamanu
olivový olej
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
125 g čerstvého špenátu
250 g ricotty
tvrdý syr na posypanie
morská soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie bez soli a glutamanu
olivový olej
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
125 g čerstvého špenátu
250 g ricotty
tvrdý syr na posypanie
V panvici na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme špenát, prelisované strúčiky cesnaku a opekáme 2 - 3 minúty. Odstavíme, vmiešame ricottu, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Na povrchu mäsa urobíme ostrým nožom asi 2 cm od seba hlbšie zárezy, ale dáme pozor, aby sme mäso neprerezali. Do zárezov mäsa dáme špenátovú plnku a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Mäso zvrchu posypeme grilovacím korením, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 15 - 20 minút. Potom vyberieme polejeme výpekom, posypeme najemno strúhaným syrom, grilovacím korením, vložíme späť do rúry a krátko zapečieme, kým sa syr neroztopí.
Mäso nakrájame na plátky, polejeme výpekom a podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Na povrchu mäsa urobíme ostrým nožom asi 2 cm od seba hlbšie zárezy, ale dáme pozor, aby sme mäso neprerezali. Do zárezov mäsa dáme špenátovú plnku a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Mäso zvrchu posypeme grilovacím korením, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 15 - 20 minút. Potom vyberieme polejeme výpekom, posypeme najemno strúhaným syrom, grilovacím korením, vložíme späť do rúry a krátko zapečieme, kým sa syr neroztopí.
Mäso nakrájame na plátky, polejeme výpekom a podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára